Administratie aanleveren: hoe doe je dat?

Voor het geordend aanleveren van je administratie hebben wij een lijst gemaakt van wat je zoal dient te bewaren en op welke manier. Je hebt minimaal 1 map nodig met diverse tabbladen. Het is verstandig om je administratie zo geordend en compleet mogelijk aan te leveren voor een snelle en efficiënte verwerking.

  • Inkoop. Inkoopfacturen gesorteerd op datum. De oudste inkoopfactuur als eerste en de jongste onderop, als laatste.
  • Verkoop. Verkoopfacturen gesorteerd op factuurnummer. Het laagste nummer bovenop bijvoorbeeld: 20160001, 20160002, 20160003 enz. Check of er geen factuurnummers ontbreken, de nummering opeenvolgend is of dat er nummers dubbel zijn gebruikt.
  • Bank. Voor elke bankrekening (zakelijke rekeningeng en spaarrekeningen) gebruik je een nieuw tabblad. Alle bankafschriften die je via de post ontvangt of hebt gedownload via internet gaan in de map. Let op dat de bankafschriften opeenvolgend zijn qua nummering. De bankmutaties mail je aan ons door of lopen via de automatische koppeling door in Twinfield. Alle pinbonnetjes bewaar je bij de bankafschriften.
  • Kas. Hier bewaar je alle uitgaven en ontvangsten via kas, die niet via de zakelijke rekening zijn betaald maar contant. Hou dit bij via een kasboek.
  • Belastingdienst. Hier bewaar je alle correspondentie met de Belastingdienst t.w. aangiftes BTW, Loonheffing, aanslagen enz.
  • Overige. Hier bewaar je alle overige correspondentie zoals verzekeringspolissen, leningsovereenkomsten enz.

Uiteraard kun je je administratie ook digitaal aanleveren. Graag zelfs! Wij maken gebruik van een mail&herken programma Basecone voor een soepele en efficiënte verwerking. Hiermee kun je inkoop-, verkoopfacturen en pinbonnetjes via e-mail of drag&drop in Basecone zetten. Vraag naar de mogelijkheden.

Dit lijstje is gebaseerd op een standaard administratie. Je kunt altijd de mogelijkheden met ons bespreken voor jouw administratie.

Ik heb nog een vraag