Aan het eind van het jaar knallen de kurken en fluiten de vuurpijlen. Boekhoudkundig sluit u het jaar af met een jaarrekening. Iets minder spectaculair, maar minstens zo belangrijk. Met de jaarrekening legt u de ontwikkeling van uw onderneming vast. U kijkt waar u vandaan komt en waar u nu staat.

Waarom een jaarrekening opstellen?

Heeft u een bv, dan bent u verplicht om een jaarrekening op te stellen en te deponeren bij de KvK. Maar dat is niet de belangrijkste reden. Het is voor elke ondernemer, in welke vorm dan ook, aan te raden om een jaarrekening op te stellen. Want als de grote lijnen helder zijn, kunt u met vertrouwen vooruit kijken.

Wie bekijkt uw jaarrekening?

De jaarrekening maakt de administratie van het afgesloten boekjaar overzichtelijk. Dat gebeurt op een uniforme manier: alle jaarrekeningen worden op dezelfde manier opgesteld. Zo kunnen lezers onder meer snel zien hoeveel winst of verlies een onderneming heeft gemaakt. Dat is handig voor uzelf én andere betrokkenen, waaronder:

  • De belastingdienst
  • Investeerders, financiers en banken
  • Afnemers en leveranciers

Wat staat er in uw jaarrekening?

Met de jaarrekening zet u de laatste stap in een rijtje. Het begint met boekstukken: bonnen, facturen en bankafschriften. Deze financiële handelingen legt u vast in uw administratie. En aan het einde van het boekjaar maakt u daar een samenvatting van: de jaarrekening. De vier hoofdonderdelen hiervan zijn de financiële grondslagen, de balans, de winst- en verliesrekening en de toelichting.

Samenwerken met PTFS

PTFS wacht niet tot het einde van het jaar voor de bespreking van uw cijfers. Wij zorgen dat we het hele jaar bijblijven. Dat doen we middels periodieke rapportages, die u kunt zien als voorlopige jaarrekeningen. Het grote voordeel hiervan is dat we u in de loop van het jaar kunnen adviseren. Als het nodig is kunt u dus direct bijsturen. De jaarrekening heeft dan geen verrassingen, het is slechts de formele afronding van het jaar.

Vragen over uw jaarrekening?

Neem gerust contact op.We nemen snel contact met u op om een afspraak in te plannen. Geheel vrijblijvend uiteraard, het kost u niets en het levert op zijn minst een paar goede tips op!

Stel uw vraag